Jesper Schytt - kunstner profilside

Billede af Jesper Schytt

Jeg malede mit første surrealistiske oliemaleri da jeg var 14 - kraftigt motiveret af min mor kunstmaler Lilly Schytt. Siden har jeg udviklet min helt egen unikke stil.

Jeg har rejst til en hel del exotiske steder hvor jeg har samlet inspiration - bl.a. Argentina, R.P du Benin, Nigeria, Togo, Angola og Thailand - som giver sig udtryk i de nogen gange kraftige farver jeg bruger. I 1996 opfordrede nogen af mine venner mig til prøve den censurerede udstilling på Charlottenborg. Til min store glæde blev ét af mine billeder antaget - og selvtilliden voksede.

Siden har jeg været heldig og udstille på forskellige gallerier restauranter/caféer, Kulturhuse og firmakunstforeninger.

Jesper Schytt's baggrund og uddannelse

Gallerier: Charlottenborgs censurerede forårsudstilling.

Mas Cabasse, St. Estève, Frankrig. Frandsens galleri ved Østerport. Charlottenborgmalernes Landsudstilling. Kunstnersammenslutningen Diversitas udstillet adskillige gange i Helligåndshuset på Strøget. Køge Kunstgalleri. Kulturspinderiet i Silkeborg. Artville. m.f. 

Kunstforeninger: Carlsberg A/S Pricewaterhouse Coopers Birch & Krogboe A/S Dansk Elforbund Lejernes LO m.f. 

Restauranter: Frederiks v. Ole Willer Klein Zugarbaby m.f. 

Kulturhuse: Pyramiden

Lidt om værkerne med Jesper Schytt's egne ord

Når jeg maler billeder – drejer det sig om at givet et visuelt udtryk for mine følelser. Mine malerier er baseret på mit liv og mine fantasier – og mit mål er at alle mine følelser og fantasier skal sættes op på et lærred. Maling er min lidenskab – mit LIV – min følelsesmæssige besættelse.

Livet i sig selv uden mulighed for at give udtryk for mine følelser og fantasier vil være meningsløst. Jeg ønsker at mennesker der betragter mine malerier øjeblikkeligt får en følelsesmæssig ændring. Mit største ønske er at de følelser malerierne sætter i gang kan bidrage til den indre motor - der er med til at ændre betragterens univers.

Jesper Schytt's egen hjemmeside

kunstmaler.dk

Kunstnere i samme kategori

Medlem siden 19-08-2006