Tom Slott - kunstner profilside

Billede af Tom Slott Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være. Sådan har det været siden ungdommen. Jeg elsker farver og former, og nyder at se det hvide lærred forvandle sig til noget betydningsfuldt.

Tom Slott's baggrund og uddannelse

Jeg har malet siden 11-års alderen, hvor jeg malede med olie. For 5 år siden skiftede jeg til acryl, som nu er mit foretrukne. Jeg har altid været facineret af cobramalerne, specielt Asger Jorn. Carl Henning Pedersen, Ejler Bille og Per Kirkeby er andre kunstnere jeg som forbilleder har ladet mig inspirere af.

Jeg er meget søgende og eksperimenterende i en farverig, hurtig og til tider lidt sjusket malerstil. Billederne opstår som hovedregel i processen, uden nogen form for planlagt motiv. Billederne opstår når behovet for kreativitet og udlevelse heraf nødvendiggør et maleri.
I 2007 begyndte jeg at eksperimentere med 3-dimentionelle udtryk i form af bronzeskulpturer. Skulpturerne sandstøbes, efterbehandles og patineres på forskellig vis. Bronzens uforgængelighed, tyngde og styrke finder jeg facinerede.

Jeg er medlem af kunstnergruppen Arteffect, som består af 10 kunstnere fra alle dele af landet. Se www.arteffect.dk

Seneste udstilling var december 2008 i Kulturcenter Tavlehallen i fredericia.

Næste større udstilling er i Kunstbygningen Filosoffen i juni 2009 i Odense.

Lidt om værkerne med Tom Slott's egne ord

Malerierne er meget farvestrålende og ofte inspireret af Cobrabevægelsen, specielt Asger Jorn. Udvikling af mediet og søgning efter nye udtryk sker gennem eksperimenter. Udvikling af udtryk sker gennem handlinger og fornyelse. På det seneste har  Per Kirkeby's anvendelse af varme, dæmpede jordfarver, været inspirationskilde til nye udtryk i voldsomme, kraftfulde og iøjnefaldende kompositioner, ofte i store formater

Tom Slott's egen hjemmeside

www.tomslott.dk

Artmoney

Tom Slott er ArtMoney kunstner
Tom Slott er ArtMoney kunstner.

Kunstnere i samme kategori

Medlem siden 25-01-2009